Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کل بانک مرکزی گفت: هر جایی می خواهیم حواله کنیم باید مجوز خاص از آمریکا بگیریم؛ یک بار گرفتیم بابت کره ولی کره نتوانست تضمین بدهد که بابت انتقال، آمریکایی ها پول ما را برداشت نکنند

به گزارش برنا، «عبدالناصر همتی»، رئیس کل بانک مرکزی، در حاشیه جلسه هیات دولت و در جمع خبرنگاران گفت: از اول سال، ارز برای سلامت تأمین کردیم حالا بخشی 4200 بوده و بخشی نیمایی و تنها گیرمان واکسن کرونا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر جایی می خواهیم حواله کنیم باید مجوز خاص از آمریکا بگیریم. یک بار گرفتیم بابت کره ولی کره نتوانست تضمین بدهد که بابت انتقال، آمریکایی ها پول ما را برداشت نکنند و از مسئولان دیگر هم چک می کنیم که این کار را بکنیم.

او درباره جزییات نامه مقام معظم رهبری درباره صندوق توسعه ملی اظهار کرد: در بودجه پیش بینی و درخواست شده بود که در واقع 20 درصد بیشتر به صندوق از 2 میلیون و 300 هزار بشکه واریز نشود، ایشان فرمودند که از یک میلیون این کار را بکنید اما بقیه 38 درصد به صندوق واریز شود. یکی هم اینکه در تبصره 4 که حدود 2 میلیارد یورو بابت برخی امور مثل تقویت بنیه دفاعی است، آنها هم به داخل بودجه برود. سوم اینکه منابعی که امسال دولت از صندوق برداشته مانند یک میلیارد کرونایی، اینها هم باید در بودجه در بودجه 1400 به صندوق برگشت داده شود و مجموع این ها رقم قابل توجهی می شود.

عبدالناصر همتی در پاسخ به این سوال که کارشناسان معتقدند ارز 4200 زیربنای بسیار از مشکلات اقتصادی کشور است به علت انحراف ایجاد شده به نظر شما چه تصمیمی در این زمینه باید گرفته شود، بیان کرد: اگر ارز۴۲۰۰ تومانی را به درستی از مرحله واردات تا رسیدن به دست مصرف کننده توزیع می کردیم، خیلی کمک خوبی به مردم می شد. البته تا حالا هم کمک خوبی کرده  ولی در عمل خوب اجرا نشد. با ارز۴۲۰۰، نباید مرغ به قیمت ۳۰هزار تومان به دست مردم برسد. بنابراین باید این ارز به گونه ای با تدبیر و اصلاح شود که شوک قیمتی برای مردم ایجاد نکند. مهمترین دغدغه دولت هم همین مسأله است‌. در حال بررسی این موضوع هستیم ولی هنوز نمی توانم نظر دهم که چه اتفاقی خواهد افتاد. ما معتقدیم نرخ ارز را بازار تعیین می کند. تجارت و بنیان های اقتصادی در تعیین نرخ ارز تاثیر می گذارند. امیدوارم روند صادرات و شرایط ارزی ما در سال آینده بهتر شود تا بر بازار تاثیر مثبت بگذارد.

او در پاسخ به این سوال که قیمت 11 هزار و 500 تومان برای ارز در بودجه چگونه محاسبه شده است، گفـت: نرخ 11 هزار و 500 تومان به هر حال براساس نرخ تسهیلی است که به بانک ها ابلاغ کردیم، یعنی نرخ تاثیر تسهیل بانک ها الان 11 تومان است و بانک ها دارایی های خودشان را براساس ارز 11 هزار تومانی تسهیل می کنند. نرخ ارز را بازار تعیین می کند و تجارت ما همه در نرخ ارز تاثیر می گذارند. ما امیدواریم که در سال آینده روند صادرات و روند تجارت و  شرایط ارزی ما بهتر شود و حتما روی بازار تاثیر می گذارد. ولی باید این را بپذیریم که نرخ ارز بر مبنای، سیاست گذاری شکل می گیرد و نمی توانم، قطعی درباره آن چیزی بگویم. مسأله بودجه، مسأله حسابداری است. ما معتقد هستیم که قیمت ارز در بازار شکل می گیرد. من امیدوارم که شرایط بازار در سال آینده و ماه های آینده، بهتر از شرایط فعلی شود.

رئیس کل بانک مرکزی درباره بدهکاران بانکی بیان کرد: ما موفقیات خوبی در این زمینه داشتیم. در چند ماه گذشته ۱۱نفر_گروه در کمیته فرادستگاهی ما مطرح شده اند که مانده بدهی آنها نزدیک به ۹۰هزار میلیارد تومان است. خوشبختانه با همکاری خوب قوه قضاییه و ضابطین قوه قضاییه، توانستیم چیزی نزدیک به 20 تا 30 درصد آن را وصول کنیم و بسیار امیدوارم که در آینده به نتایج خوبی از این نظر برسیم چون قوه قضاییه جدی پشت آن است. کمیته فرادستگاهی که شامل همه سازمان های نظارتی هستند از قوه قضاییه تا مسئولان اطلاعاتی و مسئولان بانک مرکزی هستند و زیرنظر بانک مرکزی تشکیل شده اند، انشاالله که بتوانیم این 11 گروه را که مهمترین بدهکاران سیستم بانکی هستند و چندین سال است که بدهی شان مانده، به تدریج این مسئله را حل کنیم. فکر می کنم، در ماه های آینده خبرهای خوبی در این زمینه، خواهیم داشت.

او در پاسخ به این سوال که ممنوع الخروجی راجع به بدهکاران بانکی در سال 99 داشتید یا خیر، گفت: این طبق روال است، اگر بانک از ما بخواهد از قوه قضاییه می خواهیم که این اتفاق بیفتد و اگر بانک نخواهد، این کار را نمی کنیم.

او تاکید کرد که برای تغییر در نرخ سود بانکی، فعلا برنامه ای نداریم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: عبدالناصر همتی بانک مرکزی قوه قضاییه نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۸۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی برای مستاجران

در حال حاضر با مصوبه شورای پول و اعتبار مبلغ تسهیلات ودیعه مسکن:

در تهران ۲۰۰ میلیون تومان در مراکز استان‌ها ۱۵۰ میلیون تومان در سایر شهرها ۱۰۰ میلیون تومان و در روستاها ۴۰ میلیون تومان است.

نرخ سود این تسهیلات ۱۸ درصد و دوره بازپرداخت آن ۶۰ ماهه است.

از سوی دیگر مطابق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت وام ۳۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن به‌صورت قرض‌الحسنه به خانوارهای مشمول پرداخت می‌شود.

به گزارش تسنیم، مطابق بخشنامه فروردین ماه امسال بانک مرکزی این تسهیلات مختص خانواده‌هایی است که از تاریخ اول فروردین ۹۹ به بعد صاحب فرزند سوم یا بیشتر می‌شوند.

بر این اساس پس از اعتبارسنجی متقاضیان و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، به منظور تأمین رکن ضامن، مؤسسات اعتباری موظفند با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آنها یا سایر دارایی‌های مالی وی یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام کنند.

طبق اظهارات ۳ روز قبل مدیرکل دفتر طرح‌های نهضت ملی مسکن وزارت راه و شهرسازی وضعیت پرداخت وام ودیعه با سود ۱۸ درصدی چندان مناسب نبوده و حدود یک میلیون نفر در صف دریافت تسهیلات مذکور قرار دارند.

سیداحمد خادمیان در این‌باره گفته بود: تاکنون یک میلیون و ۶۵۴ هزار و ۳۶ نفر از متقاضیان در سامانه tem.mrud.ir ثبت‌نام کرد‌ه‌اند که از این تعداد یک میلیون و ۴۶۹ هزار و ۸۷۵ نفر حائز شرایط دریافت وام ودیعه مسکن شناخته شده‌اند.

از این تعداد یک میلیون و ۳۳ هزار و ۳۰۵ نفر برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن به بانک‌ها معرفی شده‌اند و بانک‌ها با ۴۴۵هزار و ۶۸ نفر (۳۰ درصد) قرارداد امضا کرده‌اند.

وی تاکید کرد: با توجه به تکلیف قانونی، ضرورت دارد تا بانک‌ها پرداخت تسهیلات را به معرفی‌شدگان سرعت بدهند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت
  • نرخ دلار و یورو در مرکز مبادله ارز
  • وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی برای مستاجران
  • جزئیات پرداخت وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن
  • عوارض آلایندگی کارخانه سیمان پردیس به مردم برسد
  • خسارت ۴۹۰ میلیارد تومانی سیل به بخش دُرُح سربیشه
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
  • گردش مالی ۲۵۰۰ میلیارد تومانی بازار خودرو
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند