Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-08@23:46:26 GMT

تاثیر افزایش قیمت ارز و تورم بر فجر جهانی سی و هفتم

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۲۲۸۴۷

تاثیر افزایش قیمت ارز و تورم بر فجر جهانی سی و هفتم

با نگاهی به جدول هزینه های سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر می توان تاثیر افزایش قیمت ارز و تورم ابتدایی سال ۹۸ را بر هزینه سفر و اقامت میهمانان خارجی جشنواره مشاهده کرد.

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- محمد پورعلم : انتظارها برای انتشار منابع و هزینه های سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به سر رسید تا سازمان سینمایی منابع مالی و جدول هزینه های این دوره از فجر جهانی را منتشر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه انتشار این موارد حدود دو ماه و نیم از زمانی که دستورالعمل سازمان سینمایی مشخص کرده دیرتر اتفاق افتاده است. 



رئیس سازمان سینمایی اردیبهشت امسال در یک توئیت از لزوم انتشار «ریز هزینه ها و درآمدهای تمامی رویدادها ظرف 45 روز» براساس اصل شفافیت به عنوان سیاست راهبردی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبرداد. او همچنین در پایان اردیبهشت در نخستین نشست خبری خود بار دیگر بر این نکته تاکید کرد و از مدیران جشنواره جهانی فجر خواست اطلاعات مالی خود را ظرف مدت مشخص شده منتشر کنند. 



البته باید توجه داشت بازه زمانی قید شده در بالای جدول هزینه های سی و هفتمین جشنواره که از دوم خرداد سال نود و هفت تا سوم اردیبهشت سال نود و هشت را شان می دهد. این فاصله زمانی به خاطر فعالیت یک ساله و دائمی دبیرخانه سی و هفتمین فجر جهانی از سال گذشته تا امسال است. به عبارت دیگر دبیرخانه سی و هفتمین جشنواره جهانی فجر با پایان سی و ششمین دوره آغاز به کار کرده و فعالیت آن تا پایان جشنواره امسال منظور شده است. این نکته(مدت طولانی فعالیت جشنواره) را شاید بتوان دلیل انتشار دیرهنگام هزینه ها دانست.


آن چه سازمان سینمایی به عنوان هزینه های سی و هفتمین فجر جهانی منتشر کرده، جدولی با سی و سه ردیف است که در دوازده بخش «نیروی انسانی»، «امور اجرایی»، «جوایز و هدایا»، «آماده سازی و پشتیبانی فنی»، «محل های برگزاری»، «اطلاع رسانی و تبلیغات»، «طراحی، چاپ، فضاسازی و تبلیغات»، «آیین ها»، «فعالیت های علمی آموزشی دانشگاهی»، «میهمانان خارجی»، «هزینه های جلب حامی» و «مکسوره قانونی» دسته بندی شده است. همچنین در پایین این جدول میزان مشارکت هر یک از حامیان مالی این دوره به طور کلی ذکر شده است. 

 

بر اساس آن چه منتشر شده، مجموع هزینه های سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر حدود نه میلیارد و 500 میلیون تومان است. رقمی که با پیش بینی رضا میرکریمی در نشست خبری این رویداد کمتر ار پانصد میلیون فاصله دارد. دبیر فجر جهانی در آن زمان گفته بود بودجه جشنواره سی و ششم حدود هشت میلیارد و 200 میلیون بوده که امسال حدود ده درصد رشد خواهد داشت.

 

اما با نگاهی جزئی تر به جدول منتشر شده، پر هزینه ترین بخش های جشنواره سی و هفتم مشخص می شود. «تهیه بلیط هواپیما 93 مورد و پرداخت کمک هزینه بلیط 64 مورد برای صد و پنجاه و هفت نفر»، در بخش میهمانان خارجی با حدود یک میلیارد و 300 میلیون تومان در این میان رکورد دار است.  البته این رقم حتی پیش از برگزاری جشنواره هم دور از انتظار نبود چرا که افزایش چند برابری قیمت ارز نسبت به سال گذشته، بیش از هرچیز بر هزینه سفر خارجی ها به کشورمان تاثیر می گذاشت. این در حالی است که مسئولان جشنواره جهانی فجر برای جلوگیری از افزایش هزینه های این دوره، تعداد میهمانان خارجی مورد نظر خود را کاهش دادند و برخی از بخش های هرساله جشنواره را هم حذف کردند.

 

اما پس از هزینه های بلیط هواپیما برای میهمانان خارجی، «اقامت میهمان ها در ایران به مدت 9 روز» در مقام دوم قرار می گیرد. چنان که جدول می گوید اقامت میهمان ها در هتل فردوسی و هتل پرشیا حدود یک میلیارد و 150 میلیون تومان برای جشنواره آب خورده است که با توجه به تورم فروردین و اردیبهشت ماه امسال عجیب نیست. سال گذشته بود که مسئولان جشنواره با هدف آشنایی میهمانان خارجی با فرهنگ و معماری ایران و همچنین کاهش هزینه ها، آن ها را در اقامت گاه های سنتی جای دادند. اما امسال بار دیگر هتل هایی مدرن تر برای میهمانان خارجی در نظر گرفته شده که باید دید علت این امر چه بوده است.

 

سایر هزینه های سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر کمتر از یک میلیارد است که در این میان «عوامل اجرایی جشنواره وعوامل تشریفاتی با حضور 242 نفر در مدت دو ماه» در بخش نیروی انسانی، رقمی کمتر از یک میلیارد به خود اختصاص داده است. پس از آن هزینه های حقوقی «دبیر،مشاورین و مدیران جشنواره» در بخش نیروی انسانی با رقم هشتصد و هفده میلیون قرار دارد که به سی و نه نفر در طول 8 ماه پرداخت شده است.  

 

از این جا به بعد، رقم هزینه های جشنواره به طور چشمگیری کاهش می یابد؛ به طوری که اگر از هزینه حدود ششصد و پنجاه میلیونی «پذیرایی پردیس چارسو، اختتامیه و شام به تعداد هزار و هشتصد و ده مورد در طول 9 روز» در بخش هزینه های اجرایی بگذریم، سایر هزینه ها پایین تر از پانصد میلیون تومان است. به طوری که «خدمات استودیویی و تهیه DCP ، دانلود مستر فیلم ها و هزینه های DHL برای فیلم های ارسالی» برای ده هزار و سیصد و هفتاد و شش دقیقه در  بخش آماده سازی و پشتیبانی فنی، حدود چهارصد و سی میلیون هزینه در برداشته است و «اجاره پردیس سینمایی چارسو ، اجاره و تجهیز سینما فلسطین و تهیه و نصب پرژکتور دیجیتال» به مدت 12 روز در بخش محل های برگزاری حدود چهارصد و شانزده میلیون تومان.

 

اما از این ها که بگذریم، می رسیم به بخش مهم طراحی، چاپ، فضاسازی و تبلیغات که در آن، «طراحی و گرافیک و پوستر و تبلیغات محیطی داخل و خارج کاخ جشنواره و بنرهای تبلیغاتی شهری و خدمات چاپ و نشریات» با صد و بیست و پنج عنوان طرح، هزینه ای حدود سه میلیارد و 800 میلیون تومان در برداشته است. همچنین «اختتامیه» سی و هفتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر به عنوان مهمترین برنامه این دوره با حدود سیصد و چهل میلیون تومان برگزار شده است.

 

 

 

 

پایان پیام/14

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان مسجد هفته دولت روزنامه مجلس استان بوشهر اردبیل ماه محرم جشن های دهه کرامت سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر پردیس چهارسو سازمان سینمایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۲۲۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی نفت امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲۲ سنت معادل ۰.۲۶ درصد کاهش به ۸۲ دلار و ۹۴ سنت رسید.

به گزارش تسنیم، قیمت نفت در اولین ساعت تجارت در روز چهارشنبه به خاطر آرام شدن نگرانی در مورد عرضه نفت کاهش یافته است. تمرکز شرکت‌کنندگان بازار معطوف به اطلاعات مربوط به ذخایر نفت خام آمریکاست که قرار است امروز منتشر شود.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲۲ سنت معادل ۰.۲۶ درصد کاهش به ۸۲ دلار و ۹۴ سنت رسید. نفت وست تگزات اینترمدیت آمریکا هم با ۱۷ سنت معادل ۰.۲۲ درصد کاهش ۷۸ دلار و ۲۱ سنت معامله می‌شود.

اطلاعات موسسه نفت آمریکا نشان می‌دهد ذخایر نفت خام و سوخت این کشور طی یک هفته گذشته افزایش یافته است. افزایش ذخایر که نشانه ضعف تقاضا برای نفت است مخالف انتظار تحلیلگران در هفته‌های اخیر بوده و قیمت نفت را پایین آورده است.

تحلیلگران می‌گویند اگر اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کند بشکه‌های کمتری به سمت پالایشگاه‌ها در آمریکا روانه می‌شوند یعنی مصرف نفت خام در این کشور با مشکل مواجه شده است. ذخایر نفتی در آستانه فصل پرمصرف تابستان باید کاهش یابد نه افزایش.

نفت برنت و نفت آمریکا در هفته گذشته بیشترین کاهش قیمت هفتگی خود را طی سه ماه گذشته تجربه کردند که نتیجه انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا و افزایش امید نسبت به کاهش نرخ بهره فدرال رزرو بوده است.

خبر خرید ۳ میلیون بشکه نفت برای ذخایر استراتژیک نفتی توسط دولت آمریکا تا حدی از قیمت آن در روز سه‌شنبه حمایت کرد.

از طرف دیگر تنش‌ها در خاورمیانه بالا گرفته است. رژیم صهیونیستی حمله به رفح را آغاز کرده و میانجیگران برای رسیدن به یک قرارداد آتش بس تلاش می‌کنند.

اما تمرکز سرمایه‌گذاران معطوف به بی‌ثباتی‌های مربوط به دورنمای رشد اقتصاد دنیا و تاثیر آن بر تقاضای نفت است.

دیگر خبرها

  • راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد / آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اقتصاد جهانی بی رمق می شود!
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۹
  • بررسی عوامل تاثیرگذار بر قیمت‌های ارز دیجیتال
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷ |برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟