Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مهمترین مساله کشور ما که دیگر به عنوان مساله ملی درآمده اوضاع اقتصادی کشور و وضعیت معیشت عامه مردم است. سال آینده باید به گونه‌ای برنامه ریزی کنیم که مردم نسبت به معیشت خود در آرامش فکری قرار بگیرند. آفتاب‌‌نیوز : حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم  در بیان ارزیابی خود از مهمترین مسائل موجود کشور در سال گذشته گفت: طی چندماه گذشته آنچه در مورد مسائل داخلی رخ داد بروز شوک ارزی بود که از فروردین ماه به اقتصاد کشور و به مردم وارد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت و بانک مرکزی هم تا خواستند موضوع را جمع کند این شوک بالا گرفت و متاسفانه آثار مخربی بر جای گذاشت. اما رئیس جدید بانک مرکزی روشی را به کار گرفت که توانست به طور نسبی قمیت ارز را کنترل کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: به دنبال افزایش قیمت ارز غالب مردم در شرایطی سخت قرار گرفتند که نارضایتی جدی از عملکرد اقتصادی کشور هم پدید آمد اما حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن حکایت از این داشت که مردم به یک بلوغ سیاسی رسیده‌اند و مشکلاتی که دارند را از سرنوشت نظام جدا می‌کنند.
او با بیان اینکه بالا رفتن قیمت ارز همزمان با خروج امریکا از برجام شکل گرفت، گفت: تشدید تحریم‌ها و کاهش صادرات نفت هم اثرات زیادی روی اوضاع اقتصادی کشور گذاشت. اروپا هم تعهداتی در برجام داده بود و ادعا می‌کردند به این تعهدات پایبند خواهند بود اما این آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود که ۱۴ بار اعلام کرد ایران در چهارچوب برجام عمل کرده است نه اروپا.
مصباحی‌مقدم افزود: اروپایی‌ها به تعهدات خود عمل نکرده‌اند، آن‌ها وعده داده‌ بودند بانک سرمایه‌گذاری اروپا طرف تجارت ایران خواهد بود، در ادامه عقب‌نشینی کردند و گفتند ارتباط مالی ایران را با بانک‌های مرکزی کشورهای اروپایی برقرار می‌کنیم و بازهم عقب‌نشینی کردند و SPV را مطرح کردند، اخیرا از همه این‌ها عقب‌نشینی کردند و در نهایت گفتند ما اینستکس را راه‌اندازی کردیم و ۹ ماه گذشت تا راه‌اندازی کردند و هنوز از عملیاتی شدن آن خبری نیست.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بیانیه‌ اخیر اروپا اظهار کرد: این‌ها در بیانیه خود از ایران مطالبه می‌کنند که شما به پالرمو و سی اف تی بپیوندید و دو کنوانسیون را هم تصویب کنید و علاوه بر آن اضافه کرده‌اند که حضور خود را در منطقه کاهش دهید و برد موشک‌های خود را محدود کنید و حال آنکه خودشان به ۱۲ بند از تعهداتی که در برجام دادند هنوز عمل نکرده‌اند. به عنوان مثال یکی از این بندها ایجاد شعب بانک‌های ایرانی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا است که اگر این کار اتفاق می‌افتاد ما چیزی به اسم تحریم‌های ثانوی آمریکا را نداشتیم اما حقیقت این است که آن‌ها دارند ما را بازی می‌دهند و کارکردشان همان کارکردی است که ترامپ در تشدید تحریم‌ها اعمال کرد.
استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) خاطرنشان کرد: آنچه را که تحت عنوان بیانیه مطرح کردند موجب نگرانی سیاست‌مداران و تصمیم‌گیران ما شده است، همچنان که می‌بینید دو لایحه کنوانسیون‌های پالرمو و  سی اف تی به مجمع تشخیص می‌آید و بلاتکلیف سال پایان می‌یابد. چرا؟ به دلیل اینکه می‌گویند فقط ما باید به مطالبات آن‌ها پاسخ دهیم و دیگران نباید پایبند به تعهدات خود باشند.
وی گفت: طبعا از اروپا می‌خواهیم که به تعهدات خود در برجام عمل کند تا ما اطمینان خاطر پیدا کنیم که با پیوستن‌مان به این دو کنوانسیون آسیب جدیدی نخواهیم دید.
رئیس موسس اتحادیه جهانی تقریب نهاد فعالان اقتصادی تصریح کرد: مهمترین مساله کشور ما که دیگر به عنوان مساله ملی درآمده اوضاع اقتصادی کشور و وضعیت معیشت عامه مردم است. سال جدید باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که مردم نسبت به معیشت خود در آرامش فکری قرار بگیرند. دولتمردان اگر بخواهند نیازهای مردم را برای سال ۹۸ تامین کنند، باید از دستوراتی که مقام معظم رهبری بیان می‌کنند تبعیت کنند که یکی از این دستورات نگاه به داخل است.
مصباحی‌مقدم با بیان اینکه اقتصاد و ملت خودمان را نباید نسبت به مناسبات بین‌المللی شرطی کنیم، گفت: احیانا ما می‌توانیم کار خود را با چین و روسیه و هند و ژاپن و کره ادامه دهیم و این‌ها مناسبات خود را نسبت به آنچه اروپا دغدغه آن را دارد، مقید نکرده‌اند. از این جهت رئیس‌جمهور و دولتمردان ما باید به طور جدی ذهن و فکر مردم را از مسائل مربوط بین ایران و اروپا خارج کنند اگر این اتفاق بیافتد خیلی آرامش فکری برای عامه مردم پدید می‌آید.ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مجمع تشخیص ارز پالرمو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۹۲۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مقام اتحادیه اروپا به چین درباره صنعت زدایی

رئیس کمیسیون اروپا طی اظهاراتی نسبت به سیاست‌های چین که خطر صنعت زدایی در اتحادیه اروپا را افزایش می‌دهد، هشدار داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، طی اظهاراتی پیش از دیدار با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، اعلام کرد که وی قرار است در مورد سیاست‌های این کشور که خطر صنعت زدایی در اتحادیه اروپا را افزایش می‌دهد، گفتگو کند.

صنعت‌زدایی فرآیندی از تغییرات اجتماعی و اقتصادی است که در اثر حذف یا کاهش ظرفیت یا فعالیت صنعتی در یک کشور یا منطقه به‌ویژه صنایع سنگین یا صنایع تولیدی ایجاد می‌شود.

رئیس جمهور چین روز یکشنبه به عنوان بخشی از سفر 6 روزه خود به سه کشور اروپایی وارد فرانسه شد که اولین سفر او به اروپا از سال 2019 محسوب می‌شود.

رئیس بازوی اجرایی اتحادیه اروپا تأکید کرد که در جریان گفتگوی خود با شی در مورد "عدم تعادل" در تجارت چین صحبت خواهد کرد.

چین در حال حاضر با یارانه‌های هنگفت، به دلیل تقاضای ضعیف داخلی خود، بیش از آنچه که می‌فروشد، در حال تولید است. این اقدام منجر به عرضه بیش از حد کالاهای یارانه‌ای چینی، مانند خودروهای برقی و فولاد می‌شود که منجر به تجارت ناعادلانه می‌شود.

فون در لاین افزود: اروپا نمی تواند چنین رویه‌های تحریف کننده‌ای را در بازار بپذیرد که می تواند منجر به صنعت زدایی در اروپا شود.

در چند هفته گذشته، مقامات اتحادیه اروپا تحقیقاتی را در مورد "اقدامات ناعادلانه چین"، از جمله محدودیت در عرضه تجهیزات پزشکی اروپایی به بازار این کشور آسیایی و یارانه برای شرکت‌های چینی تولیدکننده توربین‌های بادی، خودروهای الکتریکی و قطار آغاز کرده‌اند.

در همین حال، چین یک تحقیق ضد دامپینگ (قیمت‌شکنی) در مورد براندی وارداتی از اتحادیه اروپا باز کرده است که به ویژه صادرکنندگان فرانسوی را تحت تأثیر قرار می دهد. تحقیقات متقابل به عنوان یک تقابل فزاینده در برابر حمایت گرایی تلقی می شود. فون در لاین برای تجارت "ریسک زدایی" با چین فشار آورده است، اما به اندازه ای پیش نرفته است که از جدا شدن از قدرت اقتصادی حمایت کند.

شی در مقاله‌ای که پیش از سفرش در مطبوعات فرانسه منتشر شد، گفته بود که پکن متعهد به دستیابی به "چشم‌اندازهای جدید" در روابط خود با این کشور است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عکس قدیمی از آیت الله هاشمی و محسن رضایی درحال خوردن آش افطاری
  • رای دور دوم از دور اول مهم تر است؟ | گره‌هایی که با انتخاب اصلح باز می شود
  • تشخیص یک بیماری از روی انگشتان
  • به روز رسانی| هاشمی:از فدراسیون فوتبال خواستم در ۴ هفته پایانی دقت خود را بالا ببرند
  • قرایی مقدم، جامعه شناس: فرهنگ و ارزش‌های فرهنگی به طور غیرمستقیم ترویج پیدا می‌کند/ نمی‌توانید فرهنگ را با زور و از بالا به پایین تحمیل کنید
  • چطور می توان فشارخون بالا از روی انگشتان تشخیص داد؟
  • هشدار مقام اتحادیه اروپا به چین درباره صنعت زدایی
  • تشخیص فشارخون بالا از روی انگشتان
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است