Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان دستگاه تبلیغاتی – امنیتی بی بی سی فارسی در ماه‌های اخیر علناً مرکزیت ستاد مشترک عملیات روانی علیه ایران را برعهده گرفته است.

تحلیل محتوای مطالب منتشره در این شبه رسانه، به وضوح خط تفرقه افکنانه و ایجاد آشوب آن را نمایان می‌سازد. بی بی سی فارسی از سوی کانون‌های مشخص مامور شده تا امنیت مردم ایران را با هدف خام براندازی نظام ایران تهدید کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گردانندگان بی بی سی فارسی برای نیل به هدف شوم فوق‌الذکر، حربه‌ها و ترفند‌های مختلفی را در ماه‌های اخیر بکار بسته‌اند. آن‌ها در تلاش هستند از هر سوژه‌ای، بهانه‌ای برای تحریک به اغتشاش و آشوب در ایران، درست کنند.

عناصر به ظاهر رسانه‌ای بی بی سی فارسی که آن‌ها را باید مستخدمین پروژه تهدید امنیت مردم ایران دانست، چه سوژه، اعتراض صنفی کامیون‌داران باشد و چه نوسانات نرخ ارز، در هر شرایطی در پی تهیه بسته‌های خبری - تبلیغاتی ضدامنیتی علیه ایران هستند.

بی بی سی فارسی که در مقاطع افزایش نرخ ارز، بصورت لحظه‌ای اخبار مربوط به بازار ارز ایران را مخابره می‌کرد و در برنامه‌های ترکیبی و تحلیلی خود با دعوت از افراد مدنظرش به اسم کارشناس، مدام در حال دمیدن در بوق آشفتگی در اقتصاد ایران بود، در روز‌های اخیر که قیمت دلار در ایران سیر نزولی پیدا کرده، یا سکوت پیشه کرده و یا طبق رویه معمولش در حال وارونه نمایی موضوع است.

شبه رسانه ضدایرانی بی بی سی فارسی تا همین چندی پیش با پخش گزارش‌های جهت‌دار، مردم را ترغیب می‌کرد تا به خرید دلار بپردازند و در گزارش‌های خود از عبارت «صف مردم برای خرید دلار» استفاده می‌کرد، اما در روز‌های اخیر که در اثر کاهش نرخ دلار مردم برای فروش ارز‌های خود مراجعه می‌کنند، بی بی سی فارسی در اقدامی غیرحرفه‌ای که از عمق دشمنی‌اش با مردم ایران نشئت می‌گیرد، بجای عبارت «صف مردم برای فروش ارز» از عبارت‌های مخدوشی نظیر «ازدحام مردم برای خرید و فروش ارز» و «تجمع مردم» استفاده می‌کند.

بی بی سی فارسی همچنین برای پوشش خبر مربوط به کاهش نرخ دلار و بازگشت تدریجی ارزش پول ملی ایران در برابر دلار آمریکا، سویه ضدایرانی‌اش را به رخ کشید و تیتر زد که «قیمت‌ها ثبات ندارند».

این همه در حالی است که این شبه رسانه ضدایرانی، روز سه‌شنبه – ۳ مهر- پس از سخنرانی تهدیدآمیز و مضحک ترامپ، با پخش ویژه برنامه‌هایی از صعود نرخ دلار در ایران، اظهار شادمانی می‌کرد و طی خبر‌هایی فوری از دلار‌های ۱۷ هزار تومانی و ۱۸ هزار تومانی سخن می‌گفت؛ اما یک هفته بعد از آن یعنی در روز دوشنبه -نهم مهر- که قیمت دلار به ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده بود، بی بی سی ابتدا در قبال این خبر سکوت پیشه کرد و پس از آن به دروغ در کانال تلگرامی اش، قیمت دلار را ۱۵ هزار تومان اعلام کرد.

اما وارونه‌نمایی بی بی سی فارسی در قبال خبر افت نرخ دلار در ایران تنها به دروغ‌پردازی‌های فوق‌الذکر منحصر نماند؛ بلکه این شبه رسانه ضدایرانی روز سه‌شنبه – ۱۰ مهر- در یکی از برنامه‌های خود، مصاحبه‌ای را با یکی از عناصر ضدانقلاب به نام «سیامک شجاعی» انجام داد. این عنصر معاند که شبکه دولتی انگلیس او را اقتصاددان و رئیس دانشکده بازرگانی دانشگاه ویلیام پترسون آمریکا می‌دانست، در مصاحبه خود با بی بی سی فارسی ضمن توهین‌ها و هتاکی‌هایی که مخصوص عناصر ضدانقلاب است، دقیقا همان محتوای مدنظر بی بی سی را بازگو کرد.

این به اصطلاح کارشناس، مطابق با سیاست شبه رسانه ضدایرانی بی بی سی، از طریق آنتن این شبکه، صریحا از مردم می‌خواست که ارز‌های در دست خود را به فروش نرسانند. این فرد ضدانقلابِ متبوع بی بی سی فارسی، همچنین دستپاچه از حربه جاذبه ترس هم بهره جست و به دروغ مدعی شد، تحریم‌هایی که در راه است، مجددا قیمت ارز در ایران را بالا می‌برد.

این سیاست بی بی سی دقیقا همان حربه دلالان بازرا ارز ایران است که از خرید دلار‌های مردم اجتناب می‌کنند و به دروغ به آن‌ها القاء می‌کنند که قیمت دلار مجددا سیر صعودی خواهد گرفت.

دلالانی که منطق اقتصادی حکم می‌کند اگر معتقدند دلار دوباره گران می‌شود، دلار در دست مردم را از آن‌ها بخرند نه آنکه مردم را از فروش دلار‌های خود منصرف کنند. اما نکته اینجاست که آن دلالان هم می‌دانند که استمرار حضور مردم برای فروش دلارهایشان، باعث افت بیشتر نرخ ارز می‌شود، اتفاقی که خوشایند این سوداگران نیست؛ بی بی سی فارسی نیز از همین منطق دلالان و سوداگران بازار ارز ایران پیروی می‌کند؛ با این تفاوت که این شبه رسانه ضدایرانی هدف دیگری را از ترغیب مردم به عدم فروش دلارهایشان پیگیری می‌کند.

منبع: میزان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار ارز قیمت دلار بی بی سی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۲۶۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت قرمز در بازار طلا؛ ۲ سیگنال «رافائل» به بازار سکه

در معاملات پشت خطی سکه بازان صحبت‌های گروسی در فرودگاه وین را رصد کردند. برخی از آن‌ها با اشاره به اظهارات او پیش‌بینی می‌کنند در روز جاری سکه از فاز نزول خارج خواهد شد. عده‌ای هم معتقدند درصورتی‌که دلار و تتر نوسان نزولی یا صعودی را ثبت کند مسیر بعدی سکه بازان مشخص‌تر خواهد شد.

به گزارش اقتصادنیوز، روز گذشته اکثر بازار‌ها چشم‌انتظار نشست خبری «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس انرژی اتمی بودند و کمتر کسی حاضر بود بی‌گدار به آب بزند و در موقعیت خرید سکه قرار بگیرد.

البته پس از پایان این نشست گمانه‌زنی‌ها در بین معامله‌گران داغ شد و برخی از سکه بازان می‌گفتند اگر صحبت‌های فعلی گروسی در ایران، با صحبت‌هایی که بعد از خروج از ایران می‌زند یکی باشد می‌تواند سیگنال نزول سکه را تقویت کند.

همچنین در معاملات پشت خطی هم فعالان بازار صحبت‌های او در فرودگاه وین را رصد کردند. «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به‌محض برگشت به وین گفته «ما باید ادامه دهیم… وضعیت فعلی برای من کاملاً رضایت‌بخش نیست. ما تقریباً در یک بن‌بست قرار داریم... و این باید تغییر کند.»

این تمام ماجرا نیست و شواهد گویای آن است که بازار طلا و جواهر هم همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد و معامله‌گران برای نشان‌دادن مخالفت خود با قانون مالیات بر عایدی سرمایه، بنگاه‌های خود را به حالت نیمه‌تعطیل درآورده‌اند. البته روز گذشته مهدی موحدی بک، سخنگوی سازمان امور مالیاتی در گفتگو با مهر جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، را تشریح کرد و تأکید کرد طلافروشان خیالشان راحت باشد که اگر اطلاعات موجودی طلای خود را ثبت کنند، مشمول مالیات بر عایدی نمی‌شوند.

با این‌همه قیمت سکه امامی که در روز دوشنبه در کانال ۴۲ بسته شده بود، معاملات سه‌شنبه را در کانال ۴۱ و در ۴۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان آغاز کرد و با کاهش ۵۰۰ هزارتومانی در ۴۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بسته شد. حباب سکه با کاهش یک‌درصدی به ۱۹ درصد رسید که نشان می‌دهد کاهش سکه بیشتر از دلار است. حباب سکه در سال جاری در بازه ۱۶ تا ۲۶ درصدی بوده است.

قیمت اونس طلا هم دیروز در حول‌وحوش ۲۳۱۹ دلار به فروش رسید. فنی‌های بازار معتقدند محدوده ۲۳۳۰ همچنان مهم است و تا بالای آن تثبیت ندهد احتمال صعود معنادار اونس کم‌رنگ است.

در مجموع معامله‌گران در خصوص روند حرکتی قیمت سکه در روز جاری دو نگاه دارند. برخی از آن‌ها با اشاره به اظهارات گروسی در وین پیش‌بینی می‌کنند در روز جاری سکه از فاز نزول خارج خواهد شد. عده‌ای هم معتقدند درصورتی‌که دلار و تتر نوسان نزولی یا صعودی را ثبت کند مسیر بعدی سکه بازان مشخص‌تر خواهد شد. سکه در حال حاضر مرز ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را پیش روی خود راد که اگر به آن برسد در گام بعدی برای ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تلاش خواهد کرد. در غیر این صورت احتمال عقب‌نشینی سکه تا کف کانال ۴۱ میلیون تومان محتمل است.

دیگر خبرها

  • وضعیت قرمز در بازار طلا؛ ۲ سیگنال «رافائل» به بازار سکه
  • طرز تهیه ماست و خیار ویژه، خوشمزه‌ترین ماست و خیار عمرتان!
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • سرک دلار به کانال ۶۰
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • آخرین تلاش‌های دلار تلگرامی برای حفظ حمایت ۶۰
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • شیخ بهایی، عالمی چندبعدی بود
  • دلار باز هم نزولی شد