Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید موافق قدیری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در خصوص مشکلات وارد کننده‌های نهاده‌های دامی به کشور گفت: در حال حاضر مهمترین مشکل بازرگانان عرصه تجارت نهاده‌های دامی تخصیص ارز به موقع و بدون بروکراسی‌های پیچیده اداری است و با عنایت به اینکه انتقال پول و گشایش اعتبارها از اروپا بسته شده و تاجران بالاجبار به سمت ترکیه و چین رفته‌اند؛ قیمت تمام شده نهاده‌های دامی در بنادر ایران برای واردات به طور میانگین ۱۵ درصد افزایش خواهد داشت و دولت از هم اکنون باید برای زمانی‌که نهاده‌های دامی موجود در انبارها تمام شود برنامه ریزی کرده و خود را آماده تنش‌های بازار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شرکت‌های واردکننده نهاده‌های دامی و البته بانک‌های عامل پیش از این حجم زیادی از گشایش اعتبارات را از طریق بانک‌های اروپایی بالاخص سویس انجام داده‌اند اما علی رغم سفر اخیر آقای رئیس جمهور به این کشور مناسبات بانکی به سرانجام مطلوبی نرسید. حتی زمانی‌که بخش خصوصی همراه آقای روحانی در این سفر حضور داشت و با شرکای اروپایی‌اش مذاکره می‌کرد آنها پیشنهاد کاربردی در این زمینه نداشتند و فقط از این شرایط ابراز نگرانی کردند.

رییس انجمن صنایع خوراک دام و طیور و آبزیان ایران ادامه داد: از ابتدای سال تا امروز قیمت ذرت برزیل ۴.۵ درصد افزایش و جوی دامی در شمال ایران ۲ درصد کاهش و کنجاله سویا ۴.۲ درصد افزایش قیمت داشته است.امروز قیمت ذرت دامی برزیل ۱۱۶۰ تومان، جو دامی در بندر انزلی ۱۱۱۵ تومان و کنجاله سویا ۲۵۰۰ تومان با احتساب نرخ ارز ۳۸۰۰ تومان است.

این فعال اقتصادی در خصوص تاثیر افزایش قیمت‌های جهانی بر قیمت نهاده‌ها در داخل علی‌رغم تخصیص ارز ۳۸۰۰ تومانی گفت: بهتر است شواهد بلندمدت اساسی و بدیهی را به خاطر شواهد ناچیز کم مایه و کوتاه مدت قربانی نکنیم. متاسفانه کشور ما با مشکلات اساسی اقتصادی در داخل و چالش‌های سیاسی در خارج مواجه است. افزایش قیمت‌های جهانی شرط لازم جهت افزایش قیمت‌های داخلی نهاده‌های دامی تولید خوراک دام است اما شرط کافی نیست. خنده‌دار است که صرف تخصیص ۴۰۰ تومان مابه التفاوت نرخ ارز بتواند معجزه‌ای کند و این‌قدر هم مهم باشد.

وی ادامه داد: به نظر بنده این داستان نرخ ارز و سوبسیدهای تخصیصی به این صنعت در اقتصاد دامپروری به نوعی فرار از تقلیل گرایی است، چگونه است که اقتصاد دامپروری را با ماشین درب منزل‌مان اشتباه گرفتیم، پیچش را سفت کنیم مساله حل می‌شود؛ مگر ارز دولتی یا غیر دولتی داریم؟! امروز طبق گفته سیاستگذار اقتصادی کشور، یک ارز داریم آن هم ۴۲۰۰ تومان است و دولت برای جلوگیری از افزایش شدید نوسانات قیمتی در بازار تعهد ۴۰۰ تومان را به بانک عامل و بازرگانان قبول کرد.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: عوامل دیگری نیز بر قیمت این مواد جدا از ۱۵ درصد هزینه جابجایی بانک‌ها وجود دارد. اعتصاب کامیون‌داران، جو روانی ناشی از اعمال تحریم‌های آمریکا ،جنگ تجاری چین و آمریکا همگی دست به دست هم دادند که قیمت‌های داخلی افزایش پیدا کند.

وی با پیش‌بینی افزایش دوباره قیمت نهاده‌ها گفت: ۴ تا ۶ ٪ هزینه مالی تبدیل پرداخت ال سی به تی تی (در تی تی باید ۱۰۰٪  مبلغ برای ۲ ماه قبل از حمل ارسال شود ولی در ال سی ۱۰٪ است)،۲ تا ۵ ٪ هزینه صرافی جهت جابجایی بین بانکی ارزها،۵ تا ۷ ٪ هزینه مالی تغیر ریفایننس ارزی به ریفایننس ریالی (هزینه یک ساله ریفایننس ارزی ۶٪ و ریالی ۱۸٪ است)تا ۱۰٪ هم افزایش قیمت به دلیل کاهش توان رقابت وارد کننده‌ها و بالا رفتن دوره گردش مالی و سرمایه مورد نیاز (سرمایه مورد نیاز ۱۰ برابر می‌شود و دوره گردش مالی ۲ ماه افزایش پیدا می‌کند)۶٪ هزینه خواب سرمایه به دلیل بالا رفتن ذخیره های احتیاطی تولید کنندگان با توجه به تبعات روانی آن در بازار حساس نهاده‌‌های دامی دلیل این اتفاق است.

موافق قدیری در پاسخ به این سوالکه تفاهم با اروپا چه تاثیری روی بازار نهاده‌های دامی تولید خوراک دام دارد؟ گفت: سوال مهم این است که چه کیفیتی از تفاهم قرار است ایجاد بشود. مثلا در زمان حضورمان در وین اعلام شد که اتحادیه‌ی اروپا تصویب کرده که بانک سرمایه گذاری اروپا اجازه دارد با ایران کار کند. مقدمتاً بنده تصور می‌کنم این خبر فنی نیست؛ اتحادیه اروپا تلاش کرده است رییس جمهور روحانی را بدون دستاورد راهی ایران نکند. به نظر هم می‌رسد مهمترین داستان همان فروش نفت باشد. اگرچه اروپا تمایل نداشت ایالات متحده از برجام خارج بشود، اما ابزار کافی هم برای حمایت از برجام بدون امریکا در دست ندارد.

وی افزود: به هر ترتیب اگر مساله‌ی فروش نفت بیش از حد خدشه دار نشود می‌توانیم تصور کنیم یک خبر خوب به ما رسیده است.اما اگر توافقی صورت نگیرد باید هزینه‌های مختلفی را در قیمت تمام شده نهاده‌های دامی متصور شویم که البته در این سفر و از قبل در تهران به سیاستگذاران اقتصادی کشور نیز اعلام شده است.

وی در خصوص اعلام شرکت‌هایی که ثبت سفارش کرده‌اند، گفت: حدود ۸۰ درصد شرکت‌هایی که در این لیست بودند برای اهالی صنعت ناشناخته بودند، ضمن اینکه شرکتی مانند جام جام که وابسته به صدا و سیما است نیز تا پیش از این به صورت موردی و نه پایدار اقدام به واردات محدود مواد پروتئینی مانند گوشت قرمز و مرغ و نهاده های دامی تولید خوراک دام می‌کرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بخش خصوصی پول خوراک رئیس جمهور گشایش ال سی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۳۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت بلیت کنسرت‌های تهران به ۹۰۰ هزار تومان رسید!

به گزارش همشهری آنلاین، از ابتدای امسال، سقف قیمت بلیت کنسرت‌های پایتخت به مرز ۹۰۰ هزار تومان رسید که این اتفاق، برخلاف آن‌چه انتظار می‌رفت، اگرچه در ابتدا، سکته‌ای موقت را در روند استقبال مخاطب رقم زد اما اکنون نگرانی خاصی از این بابت احساس نمی‌شود و فرآیند استقبال از اجراهای زنده، به‌مانند قبل بازگشته است.

افزایش ۱۰۰ هزار تومانی سقف بلیت کنسرت، تا چه اندازه منطقی و درست است؟

طبیعی بود که در ابتدای سال جدید، قیمت سالن‌ها به عنوان بزرگ‌ترین هزینه برگزاری یک کنسرت، به‌مانند سایر اقلام، با درصدی رشد همراه است. برای سال گذشته، قیمت گران‌ترین سالن پایتخت، برای ۳ روز پایانی هفته، ۴۲۰ میلیون تومان بوده است. این رقم با هزینه‌های دیگری چون صدا، ال‌ای‌دی، بیمه مخاطبان، پارکینگ، اتاق تشریفات، سالن پذیرایی و ... هزینه‌ای حدود ۵۰۰ میلیون تومانی را روی دست تهیه‌کنندگان می‌گذاشت. حالا به این رقم بیفزائید دستمزد خواننده، گروه نوازنده، صدابردار و ... را که سبب می‌شد تا حتی اگر ۳۰ صندلی یک کنسرت خالی بماند، آن برنامه، صرفه اقتصادی چندانی برای تهیه‌کننده موسیقی نداشته باشد.

حالا و با شروع سال جدید، هزینه برخی سالن‌ها، با رشد حدودا ۱۰درصدی مواجه شده است که این مهم سبب می‌شود تا تنها، هزینه اجاره سالن و متعلقات آن به چیزی درحدود ۵۵۰ میلیون تومان برسد که برای چنین وضعیتی، چاره‌ای جز افزایش قیمت بلیت وجود ندارد. اکنون حتی بیم آن می‌رود که با شروع دور جدید کنسرت‌ها از پایان ماه صفر (نیمه‌های شهریورماه) باز هم سالن‌داران، هزینه اجاره سالن را افزایش دهند.

طی خبری که به گوش خبرنگار ایرنا رسیده، درابتدا، تهیه‌کنندگان رقم ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را به‌عنوان سقف قیمت بلیت کنسرت برای سال جدید پیشنهاد می‌دهند اما این رقم به ۹۰۰ هزار تومان تعدیل یافت و درمقابل، کف قیمت بلیت که برای سال گذشته، رقم ۳۴۰ هزار تومان بود، به ۵۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد. بنابراین هم‌اکنون کنسرت‌های پایتخت، بین ۵۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

چه کنیم که کنسرت از حالت یک کالای لوکس خارج شود؟

کنسرت سال‌هاست که با این اعداد و ارقام، به یک کالای لوکس تبدیل شده که برخی اقشار جامعه، استطاعت بهره‌مندی از آن را ندارند. استقبال بسیارخوب مخاطبان از کنسرت‌های جشنواره فجر سال گذشته که قیمت بلیت‌هایش از ۹۵ هزار تا ۵۰۰ هزار تومان متغیر بود، نشان داد که درصورت کاهش مبلغ بلیت، سایر اقشار نیز از این اتفاق، استقبال خواهند کرد بنابراین اگر قرار باشد در شرایط عادی نیز استقبال خوبی از کنسرت‌ها صورت بگیرد، در وهله نخست باید هزینه سالن‌ها پائین بیاید.

تهیه‌کنندگان رقم ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را به‌عنوان سقف قیمت بلیت کنسرت پیشنهاد می‌دهند اما این رقم به ۹۰۰ هزار تومان تعدیل یافت و کف قیمت بلیت نیز به ۵۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد

در این مقوله، توجه به چند نکته بسیار ضروری است: این سالن‌ها، طی سانس‌های صبح خود، میزبان برنامه‌های مختلفی هستند که درآمدزایی بسیارخوبی از این محل کسب می‌کنند و بنابراین دلیلی ندارد که برای سانس‌های شبانه که طبیعتا باید خالی باشند و برنامه‌ای در شب برگزار نمی‌شود، چنین ارقامی را از کنسرت‌گذاران دریافت کنند.

ثانیا اگر هم بخواهیم به استانداردهای جهانی این حوزه توجه کنیم باید بگوئیم که اولا، هیچ‌یک از این سالن‌ها، اختصاصا برای برگزاری کنسرت ساخته نشده‌اند و عموما سالن‌های همایش هستند که بعضا پخش فیلم نیز می‌کنند بنابراین نباید هزینه سالن‌های تخصصی کنسرت را دریافت کنند. همچنین این سالن‌ها، هزینه‌هایی چون پارکنیگ، بیمه انفرادی و ... را به کنسرت‌گذار تحمیل می‌کنند که سبب می‌شود تا هزینه نهایی کنسرت بالا برود.

حتی برخی از این سالن‌ها، فاکتورهای عجیبی برای کنسرت‌گذارها می‌پیچند. مثلا بک‌استیج در تمام جهان، به همراه سالن در اختیار گروه قرار می‌گیرد اما برخی سالن‌های پایتخت، بابت این امکان و جدای از هزینه سالن برگزاری، هزینه‌های سنگینی دریافت می‌کنند که سبب می‌شود تا افزایش مبلغ بلیت به تنها راهکار کنسرت‌گذار برای صرفه اقتصادی تبدیل شود.

باید فرهنگ کنسرت‌گذاری را تغییر دهیم

در این شرایط، سالن‌دار، تنها به دریافت هزینه سالن خود می‌اندیشد و برایش مهم نیست که قیمت تمام‌شده بلیت چقدر می‌شود. بنابراین نخستین گامی که باید در مسیر اصلاح قیمت بلیت برداشته شود، ترمیم هزینه سالن و واقعی کردن قیمت اجاره سالن است. وگرنه فعالان حوزه موسیقی که شامل گروه صدابرداری، نوازندگان، خواننده و ... می‌شود، با درک مصائب این حوزه، دستمزدهایی غیرواقعی طلب نمی‌کنند. سنگ بزرگ پیش پای کنسرت‌گذاران، هزینه سالن است که امیدواریم تا انتهای امسال، مشمول جراحی اقتصادی شود چرا که قطعا بهای بلیت برای سال آینده، میلیونی خواهد شد که برازنده برآیند فرهنگی کشور و سرانه نشاط اجتماعی آن نخواهد بود.

ضمن اینکه با احداث آسمانه هنر ایران، این مشکل تاحدودی مرتفع خواهد شد اما ضروری است تا زمان بهره‌برداری از این سازه ایرانی - اسلامی، نسبت به این جولان قیمت سالن‌های کنسرت، یک واکنش درست صورت بگیرد تا هزینه این نرخ‌گذاری‌های سلیقه‌ای، از جیب مردم پرداخت نشود.


کد خبر 849394 منبع: ایرنا برچسب‌ها كنسرت موسيقى خبر مهم موسیقی - چهره - ساز - آلبوم - اجرا

دیگر خبرها

  • کشاورزی در خطر اپیدمی! مجلس به دنبال حل مشکل واردات نهاده‌های کشاورزی
  • عرضه خودرو جدید KMC EJ7 در سامانه یکپارچه + قیمت و مشخصات
  • بنگاه‌های اقتصادی چشم انتظار حل مشکل مواد اولیه هستند
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه قرار گرفت
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • قیمت بلیت کنسرت‌های تهران به ۹۰۰ هزار تومان رسید!
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • احتمال افزایش نرخ معاینه فنی؛ این مبالغ کجا هزینه می‌شود؟